ChokladglassEn riktigt smakrik chokladglass, med mörk choklad i smeten. En festglass värdig en bättre festmåltid! Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Blanda grädde, mjöl, honung, kakao och muscovadosocker i en kastrull. Koka upp under omrörning. När blandningen är varm, blanda ner chokladen och rör tills den löst sig. Vispa samman äggulor och strösocker. Häll lite av den varma gräddblandningen i äggulorna och rör om. Vispa nu ner äggulorna i gräddblandningen och låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat. Låt smeten svalna helt, gärna i vattenbad. Frys glassen i glassmaskin, i omgångar om du använder en mindre glassmaskin. Servera i portionsglas, gärna med frukt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FikaklassikerFavoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan. Laga mer fisk!Mat med gott rykteFisk kan tillagas på många sätt. Barnens favorit, fiskpinnar, skäms inte för sig på vuxenmiddagen när du gör dem själv. Både nyttigare och vackrare! Eller slå till på att bjuda på hel röding i ugn med en god sås och kokt potatis. Husmansfavoriten laxpudding visar att fiskrätter inte behöver vara svåra att laga för att smaka bra. Fisk har, kort sagt, ett välförtjänt gott rykte! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|