SaffranspannkakaEn klassisk, gotländsk läckerhet! Servera med vispad grädde och salmbärssylt. Grädda i långpanna - lätt att laga till många! Du behöverReceptet är för 10-12 personer.
Gör så här:Koka gröten, eller köp färdig gröt. Blanda samman ägg, socker, grädde, gröt och russin. Hacka mandeln grovt och rör ner. Lös saffran i två matskedar hett vatten. Låt dra någon minut och rör sedan ner i smeten. Smörj en långpanna med smör och slå i smeten. Grädda kakan i 30 minuter i 200-225 grader. Pannkakan ska vara gyllengul och få lite fin färg ovanpå. Täck med folie om kakan får för mörk färg. Skär i rutor, dekorera med florsocker och servera med grädde och salmbärssylt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Färsk pastaHemlagad cannelloniFärdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över. KladdkakorFikadags!Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins! SconesPizzasconesDet är inte alltid man har lust eller tid att svänga ihop en pizzadeg. Hoppa över jäsningen och gör en enkel pizza på sconesbotten . Snabbt, lätt och gott. Lägg till en skål god sallad och servera en kall öl till - succen är given! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Jag brukar göra en supersnabb (och nyttigare variant) av den här: Blanda ett paket färdig risgrynsgröt med 2 ägg, ett paket saffran och ett krm salt. In i ugnen. Klart! Sist blandade jag i några matskedar mörk rom också, det blev smarrigt.