ChokladkakaEn riktigt chokladstinn kaka som serveras i tunna skivor med grädde! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Smörj en kakform, 24-26 centimeter, med löstagbar kant. Blanda bakpulver och mjöl noga. Vispa ägg och socker luftigt och rör sedan ner mjölet. Smält smöret och rör ner 150 gram av chokladen. Blanda ner choklad- och smörblandningen i smeten och slå i formen. Grädda i 175 grader cirka 35-40 minuter. Täck kakan om den får för mycket färg. Låt resten av chokladen smälta på den varma kakan och bred ut till ett jämnt täcke. Ställ svalt och låt gärna kakan vila över natten innan den serveras. Kommentar av
Sandro
9 juni 2009
Den blev helt underbar med en blandning av vit choklad och mörkblockchoklad :D Kommentar av
johnanna
20 mars 2009
ser ut som en god smaskig. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KrutongerTillbehören som lyfter maten
Detaljerna gör jobbet, som så ofta när det gäller mat. Krutonger, rostade brödtärningar är ett lätt sätt sätta både smak och stil på en enkel måltid. Perfekta till sallader eller soppor! Och goda som tilltugg till ostar och kallskuret på buffén. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Jätte god kaka!