Havreflarnstårta

En efterrätt som går att variera i det oändliga! Med grädde, glass eller sylt. Här är en variant utan glass, som ju tyvärr smälter snabbt i sommarvärmen.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Flarnen

  • 3 dl havregryn
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 150 g smör (rumsvarmt)
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl mjölk eller grädde

Fyllning 1

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl jordgubbssylt eller hallonsylt
  • bär och frukt till dekoration

Fyllning 2

  • 75 g smör (rumsvarmt)
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vanilj

Gör så här:

Blanda samman alla ingredienserna i en bunke och rör noga.

Forma bollar av två matskedar smet och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

De kommer att flyta ut kraftigt så platta bara till bollarna lite. Två bottnar per plåt brukar vara lagom.

Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter eller tills färgen är fin. Låt flarnen svalna på plåt och lossa med stekspade.

Blanda smör, florsocker och vanilj och rör till en slät vaniljkräm.

Varva bottnarna med grädde, sylt och vaniljkräm på ett serveringsfat.

Översta lagret täcks med grädde och dekoreras med frukt, bär eller choklad.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
26 februari 2011

Åh mums havreflarn<3

Kommentar av Hjalmar och Daniel.
22 juni 2010

Jag bara älskar flarn. speciellt havvre flarn. Goodaste flarnrnen någonsing!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pajrecept

Bekväma pajer

Paj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott!

pajrecept.se

Julbröd

Hembakat bröd till jul

Det är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar.

hembakatbrod.se


Kyckling i curry

Långkok blir mustigt värmande grytor!

Glöm grytan på spisen och bjud på riktigt mustig currygryta!

God mat måste inte ta lång tid. Men klassiska långkok är utan tvekan bästa vägen till riktigt goda grytor. Och tvärtom mot vad man kan tro är långkok bekväm mat. När du har gjort för-beredelserna sköter maten sig själv på spisen. Dessutom går den ofta fint att förbereda en dag i förväg.
Klassiker som kalops eller en god nötköttsgryta med svamp behöver tid på spisen. Precis som långkokt älgfärsgryta. Eller ett nytt recept på en riktigt klassisk rätt: Höns eller kyckling i curry som får puttra länge. Bekväm bjudmat som smakar fantastiskt!

 grytrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...