Marängsviss, hovdessertEn riktig klassiker till efterrätt! Kallas ibland för hovdessert och kan innehålla allt från glass och bananer till mandel. Här en enkel variant. Välj hemgjord chokladsås och hemgjord glass för en lyxigare efterrätt! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Använd 4 portionsskålar. Koka först chokladsås om du inte använder färdigköpt. Gör gärna egen vaniljglass! Vispa grädden med vaniljsocker, den ska vara ganska lös men gå att klicka ut. Varva glass, grädde och maränger i skålarna. Ringla över chokladsås och stör bär eller strössel över. Servera genast, gärna till starkt kaffe eller ett glas varm punsch! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sallader med grynGrynen som gör detNu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella! PajreceptLättlagad fest!Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner! LättlagatSnabbmatDet är lätt att stirra sig blind på koktider när det är bråttom i köket. Inte konstigt att pasta är en självklar vardagsrätt. Pastagratäng från frysen är lätt att värma! Men ofta är det antalet moment och tillbehör som avgör hur snabbt du har maten på bordet. Rätter där allt lagas i samma gryta vinner många gånger. Svampsoppa, bondomelett eller champinjonrisotto är alla klara på under halvtimmen, sköter sig själva stor del av tiden och är mycket godare än mikrovärmd färdigmat! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|