Ris à la maltaRis à la malta är en enkel och god rätt som traditionellt äts mest på julen. Men den går utmärkt att servera på en rad sätt och i en mängd varianter. Här är två goda varianter! Du behöverReceptet är för 4 personer. Ris à la malta
Romrussin och mandel
Ananas och kardemumma
Gör så här:Enkel ris à la malta:
Koka gröt eller, enklare, använd med fördel gröt som inte gått åt. (Det går också att köpa färdig gröt om du har bråttom.) Låt gröten svalna helt så den är kylskåpskall. Vispa upp grädden tillsammans med sockret, luftigt men inte för styv. Rör samman gröten med grädden. Smaka av med socker och eventuellt vaniljsocker.
Romrussinvariant: Skålla russinen hastigt i hett vatten, slå genast bort vattnet. Slå romen över russinen och låt dra tills vätskan sugits upp. Under tiden finhackas mandeln. Blanda ner russinen i ris à la maltan, dela upp i portionsskålar och fördela mandelhacket mellan skålarna. Servera efterrätten kyld.
Ananasvariant: Blanda ner kardemumman i grädden före vispningen. Rör ner apelsinskalen och citronskalet tillsammans med gröten. Fördela jämnt i portionsskålar och lägg en ananasring i varje skål. Riv chokladen och strö över före serveringen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LakritskakaSvart som lakritsEn kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka! Koka syltBär kvar i frysen?Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken! EfterrätterMarängAlla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik. Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor! Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen! Glad påsk önskar pepparochsalt.se! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|