PumpapajEn läskigt god höstfavorit efter amerikansk förebild. Du behöverReceptet är för 6-8 personer. Pajdeg
Fyllning
Gör så här:Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Låt vila i kylskåp en timme innan degen kavlas ut. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader. Spara gärna lite deg till dekoration. Fyllning: Sänk ugnen till 175 grader efter att ha gräddat pajskalet. Tärna pumpan grovt och låt koka mjuk i lite vatten i cirka 5-10 minuter. Häll av kokvattnet, mixa pumpan till ett mos och blanda med socker och kryddor. Vispa samman äggen med mjölk och grädde. Vänd ner i pumpamoset, häll i pajskalet och grädda pajen i 175 grader i ungefär 45-60 minuter i ugnens nedre del. Låt pajen svalna före servering. Pajen gör sig fint med en klick grädde eller helt på egen hand. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarMjuka gifflarNybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje! BakakakaMera choklad!Måttlighet ska vara en dygd. Men det kan väl inte gälla choklad? Ju mer klassisk, fransk chokladkaka, desto bättre! Baka med äpplenÄppellängd med honung!
En klassisk äppelpaj smakar fantastiskt med vaniljsås. Men det finns massor av andra goda efterrätter och bakverk för den som vill variera. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|