I stället för gelatin?
hej! jag skulle vilja göra en limemousstårta till min mammas födelsedag. alla recept jag hittat är med gelatinblad och jag undrar vad jag skulle kunna ersätta detta med och hur mycket av det i så fall? receptet jag tänkte använda är:2 dl bulgarisk matlagningsyoghurt 2 dl creme fraiche 1,5 dl socker 2 tsk rivet limeskal 1 dl limesaft (4-5 lime) 4 gelatinblad 4 dl vispgrädde jag skulle verkligen uppskatta ett svar =)
- bakakuten
Använd agar agar, vegetabiliskt alternativ till gelatin. Finns bland annat i hälsokostbutiker. Doseringen kan variera, du får utgå ifrån förpackningens rekommendationer. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Vegetarisk matAlla nyanser av gröntDet är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost! KantarellerSnabblagad svamplycka
Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken. BakabullarÄppelbullarBullbak är en garanterad myshöjar i köket. Doften är en magnet för att fikasugna. Visst är nygräddare kanelbullar fantastiskt gott. Men vill du ha omväxling går det att baka läckra vaniljbullar, mjuka chokladbullar, goda nougatsnurror eller blåbärsbullar. Själva slår vi ett slag för nygräddade äppelbullar. Perfekt till kaffet, oavsett när du dricker det! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|