Mager morotskakaEn riktigt smal kaka! Håller sig saftig tack vare morötterna. Du behöverKaksmet
Glasyr
Gör så här:Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform med löstagbar botten. Riv morötterna. Vispa ägg och socker kraftigt med elvisp. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en slät smet. Blanda i morötterna och rör slätt. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna på galler. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Dekorera med rivna morötter eller citronskivor. Gillar du morotskaka? På vår systersida www.morotskaka.com finns fler goda recept på läckra morotskakor! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HalloweenDags för Halloweenfest!I helgen blir det Halloweenfirande! Snygg och spöklik cheesecake med hallon är perfekt att bjuda på. SquashreceptSquash i överflödNär squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj? Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenMed sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
bra :)