Havrehjärtan

Hjärtligt gott! Snygga hjärtan, fyllda med till exempel grädde och sylt. Mer kärleksfullt är det svårt att få det...

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal från en citron
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Cirka 25 st

Tvätta citronen och riv skalet fint.

Hacka samman smör och socker. Blanda ner mjöl, citronskal, vanilj och havregryn. Arbeta ihop till en slät och smidig deg.

Smörj formarna mycket noga med smält smör eller margarin.

Kavla eller tumma ut degen tunt och klä formarna med den.

Grädda i 175 grader i cirka 10 minuter, i mitten av ugnen.

Låt kakorna svalna något och vänd sedan upp dem på plåt eller galler.

När kakorna svalnat helt kan de fyllas med sylt och vispgrädde. Pudra med florsocker eller kakao som dekoration.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av okänd
12 februari 2010

vad kan man ta istället för vaniljsocker?

Redaktionens kommentar
Kardemumma?
Kommentar av Linn
14 april 2010

Vart kan man köpa såna där formar...?

Svar av Redaktionens
30 juni 2010

Man gör hjärtarna själv såklart, jag äger på att forma!!

Svar av Sigge
9 februari 2011

Som alla kan se är det inte den riktiga redaktionen som svarat...


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pajrecept

Bekväma pajer

Paj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott!

pajrecept.se

Viltskav

Vildare matlagning

I frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple!

viltskav.se


Lammrecept

Lyckas med lamm

Laga lamm till helgen! Prova lammkotletter med tomat och du har en rustik rätt med helgkänsla.

Lamm är rejäl mat. Smakrikt i sig själv och ofta använt till kryddiga rätter. En lammstek i ugnen är riktig festmat som passar året om – både varm och kallskuren. Få rätter värmer lika mycket som en lammgryta, gärna med svamp eller rotfrukter.
Och att laga lammkotletter är varken svårt eller tar tid. Stekta med en god tomatsås tar de bara några minuter. Väljer du att laga lammkotletter i ugn med äpplen, lök och morötter sköter de sig själva och du får saftigt kött med god buljong till.
Ofta finns det svenskt lammkött att köpa i butiken. Välj det och köp gärna närproducerat om du har möjlighet. Bra för djuren, miljön och smaken!

 ://www.lammrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...